Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Roep hulp in van een slotenmaker in om je sloten te vervangen

De kans is groot dat je ooit in je leven wel eens beroep moet doen op een slotenmaker. Dat kan zijn omdat je jezelf hebt buitengesloten zonder sleutels, maar het kan ook gebeuren dat je de sloten van je woning wil laten vervangen na een inbraak. In dit artikel worden enkele tips meegegeven wanneer je een slotenmaker zou nodig hebben.

Kies voor een slotenmaker in de buurt

Wanneer je een slotenmaker nodig hebt, kies je best voor een slotenmaker in de buurt. Ze rekenen namelijk de afstand die ze moeten afleggen tot jouw woning mee in de prijs die je moet betalen. Gelukkig heb je in bijna alle gemeenten wel een slotenmaker die je kan verder helpen. Woon je bijvoorbeeld in Knokke? Zoek dan op Knokke slotenmakers in een zoekmachine en je vindt zeker verschillende opties.

Laat een offerte maken voor niet dringende zaken

Voor alle werken die je laat doen aan je woning en die niet dringend zijn, is het altijd aan te raden om een offerte te laten maken. Hetzelfde geldt voor wanneer je een slotenmaker moet inschakelen. Zo heb je al een idee van de kosten die je zal hebben en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Indien je de offerte te duur vindt, kan je altijd bij andere slotenmakers een offerte vragen en onderhandelen.

Ook spoedprocedures zijn mogelijk

Natuurlijk zijn er ook situaties waarin je niet kan wachten op een offerte. Wanneer je je hebt buitengesloten, moet je logischerwijs zo snel mogelijk geholpen worden. Dit is zeker ook mogelijk. Hou er wel rekening mee dat een spoedprocedure een steviger prijskaartje zal hebben. Hierbij bepaalt het moment van de dag ook voor een groot deel wat je zal moeten betalen. Een spoedprocedures op een zondagavond zal bijvoorbeeld duurder zijn dan een op maandagmiddag.