Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Op een goede manier boer zijn

Het beroep van boer zijn: er komt meer bij kijken dan men in eerste instantie zou denken. Waar sommige boeren van kinds af aan al in het vak zitten en het familiebedrijf misschien wel hebben overgekomen, maar je hebt natuurlijk ook boeren die niet opgegroeid zijn in een boerenbedrijf maar zelf een bedrijf zijn begonnen. Hoe dan ook, soms kun je best wel wat agrarisch advies gebruiken.

Afhankelijk van het soort bedrijf dat je op wilt zetten of over hebt genomen, zijn er heel veel mogelijkheden. Er zijn in Nederland veel veehouders en dan vooral veel boeren die koeien hebben. Het vlees maar nog meer de melk is een belangrijk product in Nederland en ook een belangrijk exportproduct. Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat er heel wat komt kijken bij een bedrijf waar je product zo bederfelijk is en je machines levende dieren zijn.

Om de melk, je voornaamste product, voor een langere tijd goed te kunnen houden is het heel belangrijk dat de melk zo snel mogelijk gekoeld wordt zodat het uit de koe komt. Daarvoor kun je een voorkoeler gebruiken. Hiermee kun je op een eenvoudige en milieuvriendelijke manier de melk die uit de koe komt, zo snel mogelijk tot een lage temperatuur koelen. Wanneer de melk net uit de koe komt is deze natuurlijk erg warm, maar dat maakt het product ook bederfelijker en het product ligt natuurlijk niet binnen een paar uur in de schappen in de winkels.

Een voorkoeler is geschikt voor kleine bedrijven maar ook voor de grote jongens in het vak. Een voorkoeler kan klein maar ook grote hoeveelheden aan en brengt bovendien je energieverbruik met wel 50% terug. Ook een leuke meevaller is het feit dat je ook nog eens ruim 40% subsidie op een voorkoeler kunt krijgen met de EAI-regeling.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/