Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Gevel renoveren in Antwerpen

Heel lang was het mij niet opgevallen, maar ineens zag ik het: de gevel van mijn woning was dringend aan renovatie toe. Eens ik had opgemerkt hoezeer het voegwerk en de kleur van de gevelstenen van mijn Antwerpse stadswoning al te lijden hadden gehad onder het verloop van de jaren, de vaak onaangename weersomstandigheden en de luchtvervuiling, wilde ik zo snel mogelijk tot actie overgaan. Ik ging op zoek naar een bedrijf dat zich bezighoudt met gevelrenovaties in regio Antwerpen, maar ik wilde niet voor de eerste de beste oplossing kiezen. Mijn woning is opgetrokken uit een delicate gevelsteen en is door de ligging en de bouwstijl flink wat geld waard, dus wilde ik alleen de beste gevelrenovatie die ik kon krijgen.

Ik vroeg raad aan kennissen en werd doorverwezen naar Agevo. Agevo bleek een klein bedrijf te zijn dat zich gespecialiseerd heeft in gevelreiniging en gevelrenovatie in Antwerpen. Na een eerste telefonisch contact kwam één van de medewerkers ter plaatse om het project tot in detail te bespreken. In overleg met mij werd bepaald welke werken nodig zouden zijn en wat de hele renovatie mij zou kosten. Ik kreeg tot in de puntjes te horen hoe de renovatie in zijn werk zou gaan: de beschadigde voegen zouden met uiterste precisie worden uitgeslepen en weggekapt en daarna zou mijn gevel gereinigd worden met de torbo vochtstraaltechniek. De medewerker van Agevo vertelde me dat deze techniek door vele architecten wordt aangeraden omwille van de efficiëntie en de geringe kans op beschadigingen. Deze reinigingstechniek zou zeer geschikt zijn voor de delicate stenen waaruit mijn gevel is opgebouwd. Na de reiniging zouden de uitgeslepen stukken hervoegd worden en tenslotte wordt een waterwerende beschermlaag aangebracht om het mooie resultaat zo lang mogelijk te behouden. Dit leek me een fijne aanpak, dus binnenkort wordt de gevel van mijn woning in Antwerpen gerenoveerd door Agevo! 

 

Zeer recent heb ik besloten om mijn woning op te knappen met een uitgebreide gevelrenovatie. Mijn huis ligt centraal in Antwerpen en de gevel wordt al jaren aangetast door de Belgische weersomstandigheden zoals regen, wind en vorst, maar ook door de steeds dikker wordende wolk van uitlaatgassen die continu boven onze stad hangt. In mijn zoektocht naar een bedrijf dat in Antwerpen kan instaan voor een professionele gevelrenovatie, botste ik op Agevo. Een blik op hun website leerde me dat Agevo een klein bedrijf is dat zich profileert door ervaring, flexibiliteit en overleg met de klant, drie eigenschappen die voor mij erg belangrijk waren. Ik hecht veel waarde aan mijn woning en mocht er dan ook niet aan denken dat er iets grondig fout zou gaan bij de renovatie van mijn gevel waardoor misschien wel onherstelbare schade zou ontstaan. Al bij het eerste gesprek met Agevo werd duidelijk dat ik hen mijn gevelrenovatie kon toevertrouwen. De zaakvoerder werkt samen met twee ervaren medewerkers en houden het bedrijf bewust kleinschalig om een optimale service te kunnen bieden. Het bedrijf is actief in de hele regio Antwerpen en doet niet alleen gevelrenovaties, maar ook gevelreinigingen en dakontmossingen. Toen ik vroeg hoe een gevelrenovatie precies in zijn werk gaat kreeg ik een zeer uitgebreide uitleg: de oude voegen van mijn gevel zouden eerst uitgeslepen en uitgehakt worden, waarna de gevel zou worden gereinigd volgens de efficiënte en veilige Torbo vochtstraaltechniek. Daarna worden de uitgeslepen oppervlaktes hervoegd en na de uitvoering van de grote werken wordt de gevel geïmpregneerd, dit is het aanbrengen van een waterwerende beschermlaag. Deze laag zorgt ervoor dat het resultaat van de reiniging en de renovatie langer zichtbaar blijft.

http://www.agevo.be