Alpi Blog
Image default
Beauty en verzorging

Lomi-Lomi massage in Oud-Turnhout

Lomi-lomi massage

 

De lomi lomi massage is afkomstig uit Hawaii en heeft een lange geschiedenis net als het eiland. De allereerste bewoners van het eiland waren zogenoemde goden kinderen en werden de lapita’s genoemd. De naam van de kinderen van de goden waren Lono, Kanaloa, Kane en Ku. Deze kinderen en hun namen komen we nog steeds tegen over het gehele eiland. Kune en Hina komt men nog tegen op symbolische stenen op het gehele eiland. Ku is een grote staan en Hina (de steen) staat ernaast. De overige stenen rondom de kinderen van God staan hier omheen. Het zijn Lono (God van de landbouw), Ku (God van de oorlog), Kane (God van de voortplanting en de zee), Kanaloa (God van de onderwereld en de magie) en Aumakua (God van de totempalen en familie).

 

Kapitein Cook was de eerste Europeaan welke Hawaii ontdekte in 1778, hij arriveerde in de Kealakua baai. De Polynesiërs hadden de rest van de eilanden in de Stille Oceaan al voor hem ontdekt. Een gebied veel groter dan Noord- en Zuid-Amerika samen. De Polynesiërs gebruiken ‘wayfinding’ om te navigeren. Bij ‘wayfinding’ gebruikt men geen kompassen of gps. Maar door de sterren te volgen, het bestuderen van de wind en golven en het observeren van patronen en veranderingen in de natuur.

 

Tijdens Lomi Lomi wordt ook ‘wayfinding’ gebruikt net zoals ‘aloha’. ‘Aloha’ is de levensadem. Een Lomi Lomi masseuse zal zich gedurende het gehele leven blijven ontwikkelen en de kennis toepassen in de dagelijkse situaties. Met de ‘wayfinding’ navigeren de handen tijdens de Lomi Lomi massage zo dat het botweefsel en gewrichten van de cliënt omzeild worden. Een tweede doel van het navigeren is de behandeling op zich. Door het laten leiden (navigeren) door het lichaam zal het doel bereikt worden en de balans worden hersteld in het lichaam. Het lichaam van onze klant op de massagetafel is het middelpunt en ligt net als de kano van de Polynesiërs stationair en laat zich leiden door de wind en de golven op weg naar het land of eiland (doel). Tijdens de Lomi Lomi massage bewegen en dansen we rond de tafel op de rustgevende muziek. We voelen de energie, de warmte van het lichaam, verharde spieren, spanningen, spierknopen, botstructuur etcetera, etcetera. De massage vindt in het nu plaats en die term heet in het Hawaiiaans ‘manawa’.

 

De massage werkt op het gehele lichaam en niet op een bepaalde spiergroep of lichaamsdeel apart. Tijdens de massage wordt heel veel olie gebruikt. De lichaamsdelen worden simultaan bewerkt.

https://www.puurmassage.be