Alpi Blog
Image default
Beauty en verzorging

Leer je ovulatietijd kennen

Wil je graag zwanger worden en hierop de meeste kans maken dat je zwanger raakt? Dan is het goed om je eigen maandelijkse cyclus te kennen. Deze cyclus wordt gemeten vanaf je eerste dag van menstruatie tot de eerst volgende dag dat je opnieuw menstrueert. Gemiddeld duurt deze cyclus 28 tot 32 dagen maar kan afwijken. De periode van ovulatie ligt meestal tussen dag 11 en 21 maar kan uiteraard ook weer per persoon verschillen.

Om precies te weten wanneer de eisprong plaatsvind kun je de ovulatie bijhouden en testen met een ovulatietest. Deze testen kun je natuurlijk kopen bij diverse drogisterijen maar je kunt de testen ook eenvoudig online vergelijken zodat jij de beste ovulatietest kunt kopen. Van ovulatiestrips tot een ovulatiethermometer, er zijn verschillende manieren om het te testen met elk zijn voor en nadelen. Daarnaast zitten er soms accessoires bij zodat je de resultaten kunt opschrijven of kunt bijhouden in een app.

Hoe werkt een ovulatietest nu precies?

Met de test wordt gekeken naar het LH-gehalte in je urine, dit staat voor luteïniserend hormoon. Dit hormoon zorgt er voor dat de eicel rijpt, losgaat en uiteindelijk springt. In de test zit een werkzame stof die hier op reageert en zo kan de test een goed resultaat geven.

Wanneer begin je met een ovulatietest?

Als je een standaard menstuatiecyclus hebt kun je beginnen vanaf dag 10 met testen, als je een snelle cyclus hebt dan kun je ook vanaf dag 7 beginnen. Wanneer je meer vaginale afscheiding ontwikkeld dan is dat een teken dat de eisprong eraan zit te komen.

MeestalMeestalDetected language : Dutch

https://www.kopenenvergelijken.nl/