Alpi Blog
Image default
Auto's en Motoren

Zo haalt u het meeste uit de verkoop van uw caravan

Waarom uw caravan verkopen?

Een caravan is een van de populairste manieren om op vakantie te gaan. Maar het kan natuurlijk zijn dat u uw caravan toch wilt verkopen. Misschien zijn de kosten te hoog en maakt u niet meer genoeg gebruik van de caravan om deze kosten eruit te halen. Of u wilt niet elke keer meer met zo’n groot gevaarte achter de auto rijden. Het liefst zou u dan een goede prijs krijgen voor uw caravan. In dit artikel kunt u lezen hoe u uw caravan het beste kunt verkopen en of u misschien beter uw caravan kunt inruilen.

Tips voor de verkoop

Het verkopen van een caravan kost een hoop tijd en het is veel papierwerk. Met deze tips maakt het u zichzelf een stuk makkelijker:

  • U kunt een caravan makelaar in de arm nemen om voor de verkoop, alleen gaan de kosten van de makelaar af van de winst.
  • Een goede waardebepaling met een realistische prijs is belangrijk bij het caravan verkopen. Let in elk geval op: de eventuele extra’s, de staat en het bouwjaar.
  • Bij de RDW kunt u een gratis kentekencheck laten doen. Hiermee kunt u allerlei informatie opvragen, die u zelf misschien ook nog niet wist. Bijvoorbeeld of er ooit schade is gereden, wat de dagwaarde is en of hij niet gestolen is.
  • Om te verkopen is een goede advertentie belangrijk. Wees uitgebreid met de informatie, want hoe meer er in de advertentietekst staat, hoe meer vertrouwen u wekt. Geef zo veel mogelijk informatie over zaken als de prijs, afmetingen, staat, bouwjaar, merk, indeling, aantal slaapplaatsen, staat en hoeveel hij is gebruikt, stalling, eventuele extra’s, aslast en bandenkwaliteit.
  • Bij een advertentie horen ook duidelijke foto’s. Van zowel de binnen-als de buitenkant. Maak een overzichtsfoto, maar vergeet de details ook niet.
  • Maak online reclame via de diverse verkoopsites. De meeste kopers zoeken als eerste op Internet.
  • Zorg dat het papierwerk in orde is. Vergeet uw vrijwaringsbewijs niet, want dan pas staat de caravan niet meer op uw naam.

Caravan inruilen of verkopen

U kunt in plaats van uw caravan verkopen deze ook inruilen bij een caravan dealer. De dealer verkoopt dan uw caravan. U kunt dan met de opbrengst een ander kampeermiddel kopen, maar alleen verkopen aan de dealer kan natuurlijk ook.

Een beetje wijzer

We hopen u een beetje wijzer gemaakt te hebben met dit artikel. Succes met de verkoop en hopelijk voor een goede prijs.

Gerelateerde artikelen

Een tweedehands moto kopen in Oost-Vlaanderen

Auto verkopen belgie

Auto verhandelen?