Alpi Blog
Image default
Auto's en Motoren

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Als je in Amsterdam woont ben je vast op de hoogte van een van de duurste variabele kosten: parkeerkosten. In de meest centrale gebieden kan je zelfs tot wel 7,50 euro per uur aan parkeerkosten betalen. Dit is natuurlijk voor niemand een pretje. Bij een auto huren is het daarom wel zo fijn als je weet waar je deze kosteloos of tegen een laag tarief kan parkeren. Echter is dit soms nog best lastig te achterhalen en is het daarom belangrijk dat je even goed onderzoek hiernaar doet. Om je hier alvast een beetje mee te helpen, zal dit artikel dan ook enkele tips geven over plekken waar je voor een klein bedrag kunt parkeren.

 

RAI

Een van de bekendere plekken waar je je auto kunt parkeren is de RAI. Hier kan je in de buurt van het centrum voor slecht een euro parkeren. Nu hoor ik je al denken, hoe dan? Dat is vrij simpel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een OV chipkaart. Zodra je hierover beschikt is het tijd dat je de P+R van de RAI binnenrijdt. Zorg ervoor dat je met je OV chipkaart naar het centrum reist en hier ook uitcheckt. Je OV chipkaart zal dit dan namelijk registreren en hiermee kan je achteraf je korting verrekenen.
Zodra je je dagje hebt gehad in het centrum is het dan ook tijd om terug te gaan naar de parkeerplaats. Zodra je jouw parkeerticket scant zal je eerst zien dat het normale bedrag in rekening wordt gebracht. Echter zodra je jouw OV chipkaart scant, zal je zien dat het bedrag wordt verlaagd tot een euro. Houd er echter wel rekening mee dat slechts de eerste 24 uur zo goedkoop zijn.

 

Oosterdok

Wanneer je niet over een OV chipkaart beschikt, zal bovenstaande optie al snel moeilijk worden. Ondanks dat vele plekken in Amsterdam vanaf een bepaalde tijd in de avond geen parkeerkosten meer rekenen, zal dit niet helpen zodra je overdag op pad wilt. Gelukkig komt parkeergarage Oosterdok hier dan te pas. Hier kan je door je parkeerplek te reserveren, terecht voor 10 euro per dag.

Er zijn dus verschillende opties voor goedkoop parkeren. Echter is er natuurlijk altijd nog de optie om de auto iets verder buiten de ring te zetten en hierdoor gratis te parkeren. Een auto huren in Amsterdam kan op deze manier dan ook een stuk goedkoper uitvallen.