Alpi Blog
Image default
Auto's en Motoren

Ford Puma: Een sportieve en praktische crossover

De Ford Puma is een compacte crossover die in 2019 werd geïntroduceerd als opvolger van de gelijknamige coupé uit de jaren ’90. De Puma is een unieke auto in het Ford-gamma, omdat hij zich richt op een jonger en sportiever publiek dan de traditionele Ford-modellen zoals de Fiesta en de Focus. Met zijn opvallende design, geavanceerde technologie en praktische eigenschappen is de Puma een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een veelzijdige auto met een sportieve uitstraling.

Design

De Ford Puma heeft een opvallend design dat hem direct herkenbaar maakt. Hij heeft een gestroomlijnde vorm met een aflopende daklijn, geaccentueerd door een contrasterende dakkleur. Aan de voorzijde valt vooral de grote grille op, die de auto een stoere uitstraling geeft. De koplampen zijn slank en worden vergezeld door LED-dagrijverlichting en mistlampen. Aan de achterzijde heeft de Puma een krachtige uitstraling dankzij de brede achterlichten en de prominente bumper. Het geheel zorgt voor een sportieve en moderne look.

Interieur

Het interieur van de Ford Puma is ruim en praktisch ingericht. De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar en de achterbank kan worden neergeklapt voor extra bagageruimte. Het dashboard is voorzien van een 8-inch touchscreen display, waarmee je gemakkelijk de verschillende functies van de auto kunt bedienen. Ook beschikt de Puma over het Ford SYNC 3 infotainmentsysteem, waarmee je kunt navigeren, muziek afspelen en handsfree kunt bellen. Daarnaast is de auto voorzien van een groot panoramisch dak, wat zorgt voor veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel.

Motor

De Ford Puma is leverbaar met verschillende benzinemotoren, waarvan de meest krachtige een 1.0-liter EcoBoost motor is met 155 pk. Deze motor is gekoppeld aan een zestraps handgeschakelde versnellingsbak of een zeventraps automaat. Ook is er een mild hybride variant beschikbaar, waarbij een 48-volt accu de verbrandingsmotor ondersteunt tijdens het rijden. Hierdoor wordt het brandstofverbruik verlaagd en worden de prestaties verbeterd.

Rijervaring

De Ford Puma heeft een uitstekende wegligging en een goede balans tussen comfort en sportiviteit. De auto stuurt scherp en direct, en dankzij de krachtige motor kan hij snel accelereren. Ook is de Puma voorzien van verschillende rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruise control en rijstrookassistentie, wat het rijden veiliger en comfortabeler maakt.

Veiligheid

Veiligheid staat hoog op de agenda bij Ford en dat is te zien aan de vele veiligheidssystemen die de Puma biedt. Zo is de auto voorzien van een automatisch noodremsysteem, dat bij dreigend gevaar automatisch remt om een aanrijding te voorkomen

De private lease Ford Fiesta is een compacte stadsauto die bekend staat om zijn wendbaarheid en efficiëntie. Het model biedt een uitstekende brandstofefficiëntie, waardoor het een populaire keuze is voor dagelijks woon-werkverkeer. De Fiesta biedt ook voldoende ruimte voor passagiers en bagage, ondanks zijn compacte formaat. Het model is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en is voorzien van geavanceerde technologie, zoals het SYNC 3-infotainmentsysteem.

Ford Kuga

De private lease Ford Kuga is een SUV die bekend staat om zijn ruime interieur, efficiënte prestaties en geavanceerde technologie. De Kuga biedt voldoende ruimte voor passagiers en bagage, en is verkrijgbaar met geavanceerde functies, zoals Adaptive Cruise Control en Lane Keeping Assist. Het model biedt ook een uitstekende brandstofefficiëntie en is verkrijgbaar met verschillende motoren, waaronder benzine-, diesel- en hybride opties.

Ford Focus

De private lease Ford Focus is een veelzijdige auto die verkrijgbaar is als hatchback, sedan en stationwagen. Het model biedt een uitstekende rijervaring dankzij zijn responsieve besturing en geavanceerde technologie. De Focus is verkrijgbaar met verschillende motoren, waaronder benzine-, diesel- en hybride opties. Het model biedt ook een ruim interieur en is voorzien van geavanceerde technologie, zoals een infotainmentsysteem met touchscreen en Apple CarPlay/Android Auto-connectiviteit.

Ford Puma

De private lease Ford Puma is een compacte SUV die bekend staat om zijn sportieve ontwerp en efficiënte prestaties. Het model is voorzien van een milde hybride aandrijflijn die zorgt voor uitstekende brandstofefficiëntie en lage emissies. De Puma biedt voldoende ruimte voor passagiers en bagage en is voorzien van geavanceerde technologie, zoals een infotainmentsysteem met touchscreen en FordPass Connect, waarmee je de auto op afstand kunt bedienen.

Private lease

Met private lease kun je zorgeloos genieten van een nieuwe Ford zonder de zorgen en kosten die gepaard gaan met het bezit van een auto. Het maandbedrag dat je betaalt, omvat meestal onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting. Het enige dat je hoeft te doen, is tanken en genieten van de rit.

Conclusie

De Ford Fiesta, Kuga, Focus en Puma zijn allemaal uitstekende keuzes voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een auto.