Alpi Blog
Image default
Auto's en Motoren

Belangrijkste kenmerken en voordelen van de Laadkabel Type 2

Het opladen van uw elektrische auto is nu een stuk eenvoudiger met de Type 2 laadkabel. Deze nieuwe kabel heeft een aantal geweldige functies die het opladen van uw auto gemakkelijker maken dan ooit tevoren. Lees verder om meer te weten te komen over wat de Type 2 laadkabel zo speciaal maakt.

De type 2 laadkabel is de meest populaire keuze voor eigenaars van een elektrische auto in Europa. Dit komt omdat het compatibel is met de meerderheid van de openbare en thuis laadpunten. De Type 2 laadkabel bestaat uit drie hoofdcomponenten: de connector, de kabel en de controlebox. De stekker wordt bevestigd aan de laadpoort van de auto en heeft een mannelijke stekker van het type 2 aan het ene uiteinde en een vrouwelijke stekker van het type 2 aan het andere uiteinde. De kabel wordt aangesloten op de connector en heeft aan de ene kant een mannelijke stekker van het type 2 en aan de andere kant een vrouwelijke stekker van het type 2. De regelkast is verbonden met de kabel en regelt de stroomtoevoer tussen de auto en het oplaadpunt. De Type 2 laadkabel is ook uitgerust met een noodontgrendelingsknop, waarmee de auto in noodgevallen van het laadpunt kan worden losgekoppeld.

De laadkabel type 2 heeft een driefasige aansluiting en is geschikt voor snelladen tot 22 kilowatt. De voordelen van deze snellaadmogelijkheid liggen voor de hand: u kunt uw auto in kortere tijd opladen, waardoor u sneller weer op weg kunt. De kabel is ook ontworpen met het oog op duurzaamheid, met een sterke buitenmantel die bestand is tegen herhaaldelijk gebruik. Wanneer u een laadkabel voor uw elektrische auto kiest, zorg er dan voor dat u er een kiest die compatibel is met de laadpoort van uw auto. Met de juiste laadkabel kunt u genieten van het gemak en de efficiëntie van snelladen voor uw elektrische auto.

De type 2 laadkabel een driefasige kabel die zowel met eenfasige als met driefasige oplaadpunten kan worden gebruikt. De kabel is verkrijgbaar in verschillende lengtes, van 3 tot 25 meter, en is ook verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, afhankelijk van het uitgangsvermogen van het oplaadpunt. De Type 2 laadkabel is ook verkrijgbaar met een geïntegreerde connector voor gemakkelijk opladen. De belangrijkste kenmerken van de Type 2 laadkabel zijn de flexibiliteit, duurzaamheid en compatibiliteit met alle standaard stopcontacten.

https://www.voldt.nl/laadkabel-type-2