Alpi Blog
Image default
Alarmsysteem

Is een draadloos alarmsysteem betrouwbaar?

We krijgen nog wel eens de vraag draadloos wel goed en betrouwbaar werkt. De laatste jaren zijn er veel positieve ontwikkelingen geweest met de betrouwbaarheid. Niets voor niks is ook de BORG en VEB (certificering instanties) met een verhoging van klasse gekomen voor een draadloos alarmsysteem. Sinds een aantal jaren kunnen we ook bedrijven tot en met klasse 2 installeren en certificeren met een draadloos alarm.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf.

Wat erg belangrijk is dat afhankelijk van uw budget, u kijkt naar de frequentie waar het alarmsysteem op werkt. U ziet dit ook veelal weer terug in de prijs. Een 434Mhz werkend alarmsysteem heeft wat meer kansen op valse meldingen omdat het werkt op dezelfde frequentie als vele andere draadloze apparaten. Dit kan zijn de afstandsbediening van uw auto, maar ook domotica zoals klik aan klik uit en nog vele andere merken en apparatuur. Een alarmsysteem wat werkt op 868Mhz heeft zijn eigen stukje bandbreedte. Dit stoort zelden met andere apparatuur. Dit zie je vaak ook weer terug in de prijs van het alarmsysteem zoals het Jablotron alarm.

Het is heel belangrijk om een betrouwbaar alarmsysteem aan te schaffen wat ook zeer gebruiksvriendelijk is met de bediening. Een systeem wat af en toe een valse inbraakmelding geeft of niet prettig is in bediening is veelal een miskoop. U moet kunnen bouwen op uw beveiliging en u met een gerust hart naar uw werk, vakantie maar ook naar bed kan laten gaan. Vraag het aan bewoners waar een keer is ingebroken. Ze zijn wantrouwiger, als ze in bed liggen horen ze vaker onbekende geluiden. En uw veiligheid maar ook uw rust is belangrijk.

Heeft u een alarmsysteem waardoor u weet dat er niet of niemand naar binnen kan zonder dat het alarm afgaat. Bent u aan het werk en u weet zeker dat niemand die geen toestemming heeft uw woning kan betreden. Vaak is dat ook een hele geruststelling en geeft dat een veilig gevoel.

Een goede manier om uw woning te beveiligen is met een draadloos alarmsysteem. Wilt u weten welke merken er betrouwbaar zijn en wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. Kijkt u op mr-beveiliging.nl

https://www.mr-beveiliging.nl/alarmsystemen/draadloos-alarmsysteem