Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van raamdecoratie voor je woonkamer?

Ieders woonkamer is anders, met een andere inrichting, verlichting, mate van privacy en andere eigenaardigheden waar we geen rekening mee kunnen houden. Als je weet wat goed is voor jouw kamer, ga dan tegen de trend in en doe iets buiten de lijntjes van wat de rest doet. In dit blog willen we je alleen wat ideeën geven en je aan het denken zetten over de dingen die je misschien nog niet hebt overwogen. 

Regel je verlichting

Hoeveel lichtinval wil je in je kamer toelaten, en hoeveel moet je regelen? Als je een rolgordijn of vouwgordijn met verduisterende voering koopt, hoef je je over geen enkel licht zorgen te maken mits het rolgordijn of vouwgordijn naar beneden is. Houten jaloezieën zijn ook goed voor lichtblokkering, omdat ze bijna geheel verduisterend zijn op een paar spleten na, afhankelijk van de stand van de zon. Het grote voordeel hiervan is echter dat je met hun verstelbare lamellen ook de lichtinval zelf kunt bepalen.

Budget

Een ander ding om in gedachten te houden is het raam dat je raamdecoratie zal bedekken. Hoe groter het raam hoe duurder de raamdecoratie. Sommige jaloezieën zoals houten jaloezieën hebben namelijk een redelijke prijs. Een andere oplossing als je wilt besparen is kiezen voor een kunststof houten jaloezie in plaats van een echt houten jaloezie. Hoewel sommigen zullen aanvoeren dat een PVC-jaloezie een klassieke uitstraling kan verpesten, is het in werkelijkheid heel moeilijk om het verschil tussen de twee te zien. Kunst houten jaloezieën zijn ook waterdicht en supermakkelijk schoon te maken, geweldig als je een kleintje hebt dat graag rommel maakt.

Raamdecoratie combineren

Rolgordijnen zijn een van de meest functionele en populaire soorten raamdecoratie. Dat is niet zonder reden; ze hebben een heleboel eigenschappen die ze geliefd maken bij het publiek. Het belangrijkste is dat ze veelzijdig zijn. Ze zijn verkrijgbaar in een duizelingwekkend grote verscheidenheid aan kleuren, van intens rode rolgordijnen tot zachte blauw- en gele kleuren, zodat je het perfecte rolgordijn voor je woonkamer kunt vinden.

Rolgordijnen bieden een geweldige optie om te combineren met zowel vouwgordijnen als gordijnen. Als je een voile gordijn voor je raam plaatst, zorgt dat overdag voor privacy en licht, terwijl ’s nachts een simpel trekken van de gordijnen iedereen ervan weerhoudt naar binnen te gluren!

https://www.raamdecoratie.com