Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Vespa blauw

Ferrari heeft zijn eigen kleur rood, er is ook een andere karakteristieke Italiaanse kleur; Vespa blauw. Eigenlijk kun je Vespa scooters in allerlei verschillende kleuren bestellen, van Vespa blauw naar geel en zelfs een Azzurro variant die een turquoise kleur heeft. De keuze voor de mooiste Vespa kleur is afhankelijk van het model en uiteraard van jouw voorkeur. Wordt het glanzend Vespa blauw of kies je voor een mat blauw variant via drip-dip lak?

 

Vespa blauw of mat blauw?

De Vespa Sprint Custom is een heel bijzondere scooter die zeker op zal vallen tussen alle andere scooters op straat. Hoewel Vespa blauw en alle andere kleuren erg mooi zijn, is het mogelijk dat je toch naar een iets meer origineel uiterlijk op zoek bent. Je kunt de originele lak overspuiten maar dan is er geen weg meer terug. Met de zogenaamde drip-dip lak is het mogelijk om bijvoorbeeld een mat blauwe kleur over de originele Vespa lak te spuiten. Deze lak is later weer te verwijderen waarmee je de scooter weer in de originele staat brengt.

 

De standaard Vespa kleuren

Bij zowel de huidige Vespa Primavera en de Sprint zijn de standaard kleuren Vespa blauw (Blue Midnight), rood (Rosso Dragon), wit (Montebianco) en zwart (Nero Vulcano). Alleen de Vespa Sprint is ook te bestellen in geel (Gallio). Daarnaast zijn er ook nog speciale uitvoeringen met eigen kleuren. De Vespa Primavera Touring is verkrijgbaar in zilver en bruin. De Primavera Special is tijdelijk verkrijgbaar en leverbaar in Grigio en Azzurro. Dat zijn de oorspronkelijke kleuren van de eerste Vespa scooters uit 1946.

 

Waar moet je voor kiezen?

Gelukkig kun je bij de twee huidige modellen kiezen voor drie standaard kleuren; Vespa blauw, rood, zwart en wit. Naast de kleur kies je uiteraard ook voor het model, de Sprint oogt wat sportiever terwijl de Primavera een meer retro look heeft. Er zijn enkele speciale uitvoeringen met afwijkende kleuren. Die zijn heel bijzonder en in sommige gevallen slechts tijdelijk verkrijgbaar.

 

Kijk zelf in de webshop en vergelijk de verschillende kleuren met elkaar. Naast het merk en model speelt de kleur ook een belangrijke rol. Bekijk ook zeker de Custom pagina om de afwijkende drip-dip kleuren te bekijken.

https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa/