Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een laadpaal voor thuis? Dit zijn je opties!

Er zijn in Nederland steeds meer mensen met een elektrische auto. Dit is te verklaren aan de hand van verschillende ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen vinden met name plaats op het gebied van de dalende prijs van elektrische auto’s en daarnaast in het groeiende bewustzijn rondom duurzaamheid. De combinatie van een dalende prijs en het groeiende bewustzijn zorgt er dan ook voor dat de auto’s zoals bijvoorbeeld de Hyundai IONIQ 5 niet aan te slepen zijn. Je rijdt een elektrische auto het goedkoopst door deze thuis op te laden met je eigen laadpaal. Je laadt de auto namelijk op met goedkope netstroom en kunt hier al snel veel geld mee besparen. Ben jij benieuwd naar de verschillende opties rondom een laadpaal voor thuis? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Laadpaal

Het elektrisch laden via een laadpaal is tot op heden de meest populaire vorm van thuis laden. Dit komt met name door het feit dat dit de eerste manier was om thuis de auto op te laden. Je installeert de laadpaal en kunt de auto hieraan opladen. De laadpaal heeft eigenlijk alle voordelen die een wallbox ook heeft. Echter is het ten opzichte van de wallbox wat meer werk om de paal te installeren. Hier komen over het algemeen dan ook wat meer kosten bij kijken.

Wallbox

De wallbox wint de afgelopen jaren in rap tempo aan populariteit. Dit komt met name doordat deze wat esthetischer is dan de laadpaal. Je kunt de wallbox, zoals de naam het waarschijnlijk al doet vermoeden, aan een muur hangen. Het is dus een kleine kubus die ergens in de buurt van jouw parkeerplaats bij huis hangt. Daarnaast is de installatie een stuk gemakkelijker en dus goedkoper. We gaan er dan ook vanuit dat over enkele jaren de laadpalen bij particulieren thuis allemaal vervangen zullen zijn voor wallboxen. Bespreek dit dan ook met je werkgever als je een leaseauto van het bedrijf hebt. Je laadt je Ford Mustang Mach E lease dan ook een stuk stijlvoller op met een wallbox!