Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Lekkere warme dames pyjama’s

Kun jij ook niet wachten om na een avondje op de bank onder een heerlijk warme douche te stappen om vervolgens jouw fris opgemaakte bed in te stappen in een lekkere warme pyjama? Dan ben je zeker niet de enige! Bijna niks is zo zalig als jezelf omringen door warmte en je helemaal inwikkelen in je dekbed. Heb je het snel te warm? Dan volstaat een dunne katoenen of satijnen pyjama natuurlijk al prima. Ben je echter een echte koukleum? Kies dan voor een wat dikkere pyjama, bijvoorbeeld van warme materialen als velours, badstof of tricot. Wat het verschil is tussen deze drie materialen lees je in deze blog. Lees dus snel even verder!

Het verschil tussen velours en badstof

Warme, dikke pyjama’s worden over het algemeen gemaakt van velours of badstof. Dit zijn de twee populairste materiaalsoorten voor dit soort pyjama’s. Veel mensen denken dat velours en badstof precies hetzelfde zijn, maar dat is niet helemaal waar. Hoewel deze materialen beide bestaan uit een combinatie van polyester en katoen, zit er wel degelijk een verschil in de afwerking. Zo worden bij een pyjama van velours de lusjes open geschoren. Dit is bij badstof niet het geval. Velours heeft dan ook een net wat zachtere kwaliteit dan badstof. 

Je vraagt je nu misschien af hoe het kan dat velours en badstof zo ontzettend warm zijn. Dit komt door de toevoeging van polyester. Polyester staat erom bekend dat het de warmte erg goed vast weet te houden. Met een velours of badstof pyjama krijg je het dus niet snel koud!

Tricot pyjama’s zijn ook zeer geschikt!

Bestaat er ook nog iets anders dan velours en badstof? Jazeker! Denk bijvoorbeeld aan een extra dikke tricot pyjama. Dankzij de geruwde binnenzijde voelen dit soort pyjama’s extra warm aan. Ook zijn ze ontzettend zacht. Ideaal dus wanneer je op zoek bent naar een pyjama van alleen maar natuurlijke materialen zoals katoen. Polyester, wat gebruikt wordt voor het vervaardigen van velours en badstof, is en blijft een synthetische stof. Tricot pyjama’s worden voor 100 procent van natuurlijke materialen gemaakt. Voor welk materiaal je ook kiest, een pyjama dames kopen doe je bij Sliponline.

https://www.sliponline.be/