Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Investeren in bouwhekken; de moeite waard?

Op een bouwplaats kunnen gekke dingen gebeuren en daarom steekt veiligheid uiteraard altijd met kop en schouders overal bovenuit. Veiligheid voor werknemers, projectleiders en gereedschappen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in wet en regelgevingen; zo is het verplicht een bouwplaats af te schermen met bouwhekken en ben je ook verplicht een helm, schoenen en bril te dragen wanneer je een bouwplaats op komt. Hoewel het plaatsen van bouwhekken verplicht is en je dit daarom niet kan laten, brengt het investeren er in een hoop voordelen met zich mee. Lees snel met ons mee als je benieuwd bent! 

 

Voorkom onvoorziene situaties

Door het plaatsen van bouwhekken om een bouwplaats af te schermen kan je verschillende vervelende situaties voorkomen. Zo kan je die ene ongewenste gast bijvoorbeeld van de bouwplaats weren, wie anders misschien wel op een stuk bouwgrond had gestaan waar niemand eigenlijk gelopen had mogen worden. Of misschien droeg hij wel geen helm terwijl een van de bouwvakkers een stuk hout naar beneden gooide omdat die ene gast daar niet had mogen staan… Daarnaast kan je met het gebruik van bouwhekken voorkomen dat dure gereedschappen of andere producten ontvreemd worden, waardoor er eventueel vertraging in het bouwproject zou ontstaan.

 

De moeite waard?

Maar uiteindelijk blijft de vraag; is het de moeite waard om te investeren in bouwhekken, of kan ik deze misschien beter huren? Onze mening? Het is sowieso de moeite waard. Waarom? Omdat bouwhekken niet één, niet twee, niet tien maar misschien wel 25 bouwprojecten gebruikt kunnen worden door de constructie ervan. Wanneer je investeert in bouwhekken investeer je dus in de lange termijn; hoe zonde als je bij elk project dat je runt kiest voor het huren van bouwhekken, waardoor de prijzen een stuk hoger oplopen? (Tip: Op zoek naar goede bouwhekken? Kijk dan vooral op Bouwhekken België!)