Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen Paysafecard en Transcash

Het verschil tussen Paysafecard en Transcash

Ben je op zoek naar manieren om de nieuwste games te kopen zonder te moeten betalen met fancy fancy creditcards? Dan is deze post perfect voor jou! Ik ga je vertellen over prepaid kaart Paysafecard en het alternatief Transcash.

Allereerst, wat zijn prepaid kaarten? Prepaid kaarten zijn een soort elektronisch geld dat je in veel winkels of op websites kunt gebruiken. Je hebt geen bankrekening nodig; daarom zijn ze erg populair onder gamers die liever niet de creditcard van hun ouders gebruiken om online dingen te kopen (en daar is niets mis mee). 

Er zijn twee soorten prepaidkaarten in Nederland: Paysafecard en Transcash. Beide kaarten kosten € 10 en kun je zo vaak gebruiken als je wilt tot een bedrag van € 15 per stuk. Je kunt ze kopen bij een van die kaartverkoopautomaten in supermarkten of benzinestations.

Transcash is een prepaidkaart voor mensen die nog geen bankrekening hebben. Ze geven je een code en een lege enveloppe, die je moet vullen met geld en aan hen moet overhandigen om je kaart te activeren. Veel gamers geven de voorkeur aan Paysafecard, omdat het snel, gemakkelijk en gratis is en meestal geen ID-controle vereist (soms vragen ze om een ID als je voor meer dan € 100 aan prepaidkaarten koopt).

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide kaarten:

  • Paysafecard online heeft geen vervaldatum en Transcash kan na een jaar verlopen.

  • Paysafecard wordt meestal niet geblokkeerd door online winkels of games, maar dat kan wel! Als u voor meer dan € 100 aan prepaidkaarten koopt, moet u uw identiteitsbewijs laten controleren (deze informatie komt rechtstreeks van de officiële FAQ van paysafecard).

  • Als je voor € 100 tot € 150 koopt, heb je mogelijk een ID-verificatie nodig.

  • Paysafecard is niet meer verkrijgbaar in winkels. Je kunt hem alleen nog online kopen of een reeds geactiveerde kaart per post ontvangen. Transcash wordt nog wel in winkels in heel Nederland verkocht maar het makkelijkste is om naar Herladen.be te gaan.

Dit zijn allemaal belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van een van beide prepaidkaarten voor online winkelen.

Conclusie over welke kaart te kopen

Paysafecard is een prepaid kaart die anoniem kan worden gekocht, nooit vervalt en meest al geen ID verificatie vereist indien gekocht voor minder dan € 100 per stuk. Een Transcash ticket heeft ook geen vervaldatum, maar vereist ID verificatie bij aankoop van meer dan € 100 aan prepaid kaarten en kan niet anoniem gekocht worden; het is alleen verkrijgbaar in winkels en kan geblokkeerd worden door de website waar je koopt.

Ik hoop dat dit bericht je heeft geholpen bij je keuze tussen Paysafecard en Transcash! Bedankt voor het lezen!