Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Het printproces beheren met Ultimaker

Wat maakt Ultimaker de fabrikant die vooroploopt als het gaat om 3D printing? Eigenlijk is dit heel gemakkelijk. Dat komt doordat werken met de printers ervoor zorgt dat het voor de gebruiker wel heel gemakkelijk wordt om het gehele proces van 3D printen te beheersen. Op die manier heb je dus al snel controle over wat je doet. Of je nu als ondernemer ermee werkt, of wanneer je het gebruikt voor ontwerp, of wanneer je er je hobby van maakt. Het is altijd goed om te bekijken op welke manier dit uitpakt. Kijk naar het volgende.

Van voorbereiding tot ontwerp
Het proces van 3D printen begint natuurlijk bij de voorbereiding. Je hebt een ontwerp voor ogen en kijkt hoe je dit kunt invoeren in de Ultimaker. Dit gaat heel gemakkelijk. Zo kan je op vele manieren verbinding maken met de printer, van USB, tot wifi en allerlei andere manieren. Waar je het ontwerp ook hebt, je kunt het heel gemakkelijk doorvoeren. Bovendien kan je er ook met behulp van de software voor zorgen dat de details nog iets verder worden uitgewerkt. In alle gevallen kan je dan dus de perfecte basis leggen voor wat je wilt maken.

Een 3D print maken
Wanneer je alles hebt klaargemaakt, kan het echte printen beginnen. In dat geval is het fijn om te wetend dat de Ultimaker goed te besturen is. Op de printer zelf werk je bijvoorbeeld heel gemakkelijk met het touchscreen. Daarnaast kan je ook de aansturing met behulp van de software doen. In dat geval kan je bijvoorbeeld werken met het ideale profiel. Dit is online op de marktplaats van de fabrikant te vinden. Zo hoef je dus niet zelf op zoek naar allerlei mogelijkheden en instellingen. Alles gaat daardoor een stuk sneller en gemakkelijker met deze specifieke printers.

Eventuele aanpassingen aan de prints
Een ander fijn punt aan Ultimaker is dat je nooit ergens aan vastzit. Je kunt heel snel en gemakkelijk aanpassingen maken tijdens het proces. Wanneer blijkt dat iets niet helemaal uitpakt zoals jij dat voor ogen hebt, dan kan je daar direct iets aan doen. Zeker voor ontwerpers is dit natuurlijk wel heel gemakkelijk. Het geeft je de mogelijkheid om alles te perfectioneren tot in de kleinste details. Omdat alles zich heel duidelijk wijst, zorg je ervoor dat het alleen maar gemakkelijker wordt om te zorgen dat het eindresultaat precies past bij wat je voor ogen hebt.