Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Golfplaten voor daken

Daken van tuinhuisjes, schuren, stallen, carports en meer kun je bedekken met golfplaten. Golfplaten zijn een goedkope en eenvoudige oplossing voor je daken. Ze zijn er in verschillende kleuren en materialen. Wat alle golfplaten gemeen hebben is dat ze een golvend patroon hebben.

Daardoor kan regen eenvoudig van de platen afglijden en blijven er geen plassen achter. Zo voorkom je ook dat bepaalde plekken op je dak eenvoudig slijten bijvoorbeeld en risico’s op lekkage veroorzaken. Het nadeel van golfplaten is dat regen bijvoorbeeld heel goed hoorbaar is onder een golfplaten dak.

Materialen

Golfplaten zijn vaak van PVC of een kunststof of van metaal. Tegenwoordig zijn er ook vezelcement golfplaten. Bij vezelcement golfplaten heb je een stuk minder last van het geluid. Dat is voor mens en dier dus voordelig. Vezelcement golfplaten bestaan uit PVC en een laag cement. Zo worden de platen extra stevig en dus ook nog geluiddempend gemaakt. Ook is vezelcement beter voor het milieu en brandvast. Polycarbonaat golfplaten zijn het stevigst als het gaat om kunststof golfplaten.

Wel of geen licht

Niet alle golfplaten zijn licht doorlatend. In een stal met dieren of in een schuur of tuinhuis wil je waarschijnlijk wel daglicht door laten komen. Dan moet je kiezen voor PVC of kunststof golfplaten. Vezelcement is bijvoorbeeld donker en veel dakplaten met meerdere lagen laten ook weinig tot geen licht door. Hiervoor hoef je niet altijd een transparante golfplaat te hebben. Gekleurde golfplaten kunnen ook licht doorlaten.

https://www.dakplatenshop.be