Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

DIY Dakreparatie

Vindt u watervlekken op uw plafonds of op de muren? Wilt u controleren of u uw dak zelf kan repareren of heeft u een professionele dakdekker zoals dakwerken Herentals nodig? Bekijk dit artikel om te weten hoe u schade aan uw dak kunt opsporen en hoe u zelf kleine beschadigingen kunt herstellen.

Een beschadiging van het dak leidt vaak tot lekkages, die op hun beurt een vlek in het plafond of de muur in de buurt van de lekkage veroorzaken. Bij een plat dak kan de schade in de buurt van de vlekken zitten, maar bij een schuin dak kunnen de lekkages op grote afstand van de vlekken ontstaan.

De eenvoudigste manier om een lek in het dak te vinden is om water op het dak te gieten met behulp van een slang en hulp van een andere persoon te vragen om de binnenmuren te controleren op vlekken. Op deze manier kunt u gemakkelijk de lekken en de reden van de schade vaststellen. Als de schade te wijten is aan beschadigde of ontbrekende dakpannen, dan kan deze worden gerepareerd door de beschadigde dakpannen te vervangen door nieuwe.

Als de vlek op de muur echt klein is, kan het lek te wijten zijn aan moeren die uit het dakgebinte verdwenen zijn. Deze situaties komen vooral voor door uitzetting of inkrimping van metalen spijkers bij extreem weer. Zorg ervoor dat alle moeren perfect zijn ingebed in hun frames.

Gebruik asfaltcement om het materiaal bij elkaar te houden en bevestig met een spijker elke kant van de gerepareerde blister. Met behulp van de compound kan de snede en de spijkerkoppen ook worden afgedekt. Beschadigingen kunnen ook worden gedetecteerd aan de verbindingen zoals ventilatieopeningen, schoorstenen, enz. Als deze schade klein is, kan deze worden gerepareerd door nieuwe blisters aan te brengen. Oude doeken op de beschadigde plek kunnen met een mes of een scherp voorwerp worden verwijderd en de plek drogen. Breng een verse en dikke hoeveelheid kit aan op de scheur, zodat ze goed hechten en laat het daarna drogen.

Als er ernstige beschadigingen worden geconstateerd aan de verbindingen is het raadzaam deze te vervangen. Kleine gaatjes in het dak, zoals spijkergaatjes of kleine scheurtjes, kunnen ernstige schade of verrotting veroorzaken voordat we ze opmerken. Het is dus beter om die kleine gaatjes te dichten als ze worden gedetecteerd, dan te wachten op zichtbare beschadigingen.

https://www.herentalsdakwerker.be/