Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Carports

In dit artikel bespreek ik een aantal voordelen waarom het handig kan zijn om een carport voor je auto aan te schaffen. Heb je besloten om te investeren in een carport? Dan heb je de keuze tussen verschillende carport. Zo heb je bijvoorbeeld carports die afgesloten kunnen worden en carports die open zijn. Hieronder enkele voordelen:

Schade

Door het hebben van een carport bescherm je je auto tegen invloeden van buitenaf zoals regen, hagel en de zon. Hagel kan behoorlijke groottes aannemen, wat je auto flink kan beschadigen. Zo heeft onze auto een keer schade opgelopen omdat er hagelstenen ten grote van 1 cm uit de lucht vielen.

Goedkoop te installeren

Carports zijn over het algemeen redelijk goedkoop te installeren, want zo kan je zelf kiezen uit het gebruikte materiaal. Zo kan je een frame aanschaffen dat van hout is gemaakt, maar ook van bijvoorbeeld staal of aluminium. Je begrijpt zelf wel dat daardoor de prijs behoorlijk kan variëren door het gebruik van een bepaald soort materiaal. Ook kan je bijvoorbeeld kiezen uit het soort dak dat je wil. Zo kan je een plat dak nemen, een puntdak of een hellend dak. Ook dit zorgt weer een verschil in de prijs.  

Aangepast aan je huis

Tegenwoordig kan je je carport zo laten maken dat het een verlengstuk van je huis wordt. Het geeft jouw huis een fraai gezicht, want het straalt een bepaalde luxe uit. Op die manier laat je het net lijken alsof jouw carport al onderdeel was toen het huis gebouwd werd.

 

Carport als partytent

Je carport kan tevens dienen als een partytent, want zo bestaat er de mogelijkheid om zeilen aan de zijkanten te hangen wat het weer zal tegenhouden. Hierdoor kan je altijd jouw barbecue laten doorgaan