Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Carjacking

opkoper auto

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Carjacking is een criminele handeling waarbij iemand een auto steelt. Meestal zijn de carjackers gewapend en moet de chauffeur de auto verlaten onder bedreiging van wapens. De term carjacking is een afkorting van auto (automatisch) en kaping (kaping). Dit is een uiterst gevaarlijke misdaad, omdat er zowel het gevaar van het slachtoffer als het gevaar van de carjacker zelf is. Om een ​​auto te verkrijgen, schieten autodieven soms op de slachtoffers of gebruiken ze geweld tegen de slachtoffers.

Het fenomeen carjacking verscheen voor het eerst min of meer vóór 1997, maar ontwikkelde zich vooral rond half september van dat jaar. Dit fenomeen is echter sporadisch opgetreden. Sindsdien is dit fenomeen in België, vooral in Brussel, toegenomen.

Wat is het verschil tussen het kapen en stelen van een garage?

Overval betekent dat het voertuig wordt gestolen (of geprobeerd) nadat de sleutels in het huis zijn gestolen (of geprobeerd), de dader geweld of bedreigingen heeft gebruikt of is ontvoerd en vervolgens geweld of bedreigingen heeft gebruikt om de gestolen voorwerpen in bezit te nemen. Garagediefstal verwijst naar de diefstal (of poging) van het voertuig nadat de sleutels in het huis zijn gestolen en de dader geen geweld of bedreigingen gebruikt.

Welke sancties kan de overtreder krijgen?

Deze drie misdaden zijn ernstige misdrijven en de dader kan worden veroordeeld tot 5 tot 10 jaar gevangenisstraf en de ernstige omstandigheden kunnen worden veroordeeld tot 20 tot 30 jaar. Dit zijn vaak Oost-Europese bendes die binnen en buiten de stad opereren.

Hoe carjacking te voorkomen?

Laten we allereerst benadrukken dat de volgende tips geen wondermiddel zijn om de topauto te vermijden. Dit zijn de basismaatregelen die kunnen worden gebruikt om de kansen voor slachtoffers te beperken.

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/auto-verkopen-vandaag/