Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

5 eenvoudige stappen om sterker te worden en meer gewicht te tillen

Veel mensen willen sterker worden en meer gewichtheffen, maar weten niet hoe. Om kracht op te bouwen en je vermogen om gewichten te tillen te vergroten, heb je een plan nodig. Dit artikel geeft je 5 stappen die je zullen helpen om dit doel te bereiken!

Maak een plan voor succes

De eerste stap om sterker te worden is het maken van een plan. Als je naar de sportschool gaat en gewoon doet waar je zin in hebt, is het onwaarschijnlijk dat je resultaten goed zullen zijn. Je hebt een plan nodig! Of dit nu betekent dat je een bepaald trainingsprogramma moet volgen of dat je gewoon een idee hebt van hoe de dingen samen moeten komen voor je de gym ingaat: maak een plan.

Zorg voor een calorieoverschot

Veel mensen willen sterker worden en meer gewichtheffen, maar krijgen niet genoeg calorieën binnen. Gewichtheffen is een geweldige manier om spiermassa te winnen, waardoor je kracht toeneemt – maar je kunt alleen spieren opbouwen als je boven onderhoud eet! Dit betekent dat welk programma of dieet strategie je ook kiest: je moet zo’n 300 tot 500 kcal meer binnenkrijgen dan dat je verbruikt.

Zorg voor een goede techniek

Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk het is om een goede techniek te hebben, maar zodra je het gewicht dat je bij een oefening kunt heffen begint te verhogen wordt dit heel duidelijk. Veel blessures ontstaan gewoon omdat iemand gewichten optilt zonder een goede vorm te hebben, en zware gewichten optillen met een slechte vorm belast de gewrichten meer dan dat bedoeling is. Vaak belast je ook nog eens de spieren die je juist niet wil trainen.

Durf zwaar te trainen

Wanneer je progressie wil maken in kracht, is het handig als je ook zwaar durft te trainen. Sets met hoog gewicht en +/- 3 tot 5 herhalingen zijn ideaal. Door dit consequent toe te passen en in setjes van 5 te doen per trainingssessie, zal je kracht vanzelf met de training toenemen.

Zoek een trainer

Als je sterker wilt worden met gewichten heffen, is het heel belangrijk dat je techniek en vorm juist zijn. Je hebt hier geen personal trainer voor nodig, maar als je de middelen hebt om iemand te betalen die je vorderingen kan bijhouden en ervoor kan zorgen dat alles soepel verloopt – waarom dan niet?

Zelf raad ik iedere beginnende sporter aan om met een personal trainer aan de slag te gaan. Zo leer je in één keer wat de juiste techniek is en hoe je met je voeding om moet gaan. Dit bespaart je een hele hoop uitzoekwerk en versnelt de voortgang van je resultaten enorm. Zelf heb ik hele goede ervaringen met Rebody Maastricht | Personal training & coaching. Woon je in de provincie Limburg en wil je aan de slag met een personal trainer? Dan kan ik je Rebody zeker aanraden.

Train slim

Tenslotte is gewichtheffen iets dat energie vergt van andere gebieden dan alleen die waar getraind wordt. Als je een paar dagen achter elkaar nauwelijks geslapen hebt of slecht gegeten hebt voor je naar de sportschool gaat, is het tijd om te heroverwegen of je wel genoeg brandstof en rust hebt voor optimale resultaten . Sterker worden en spiermassa opbouwen gebeurt niet alleen in de gym, maar gedurende de hele dag. Wil je dus écht resultaten boeken? Dan moet je er een lifestyle van maken.


 

https://rebody.nl/maastricht